Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową; sok z marchwi
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Fasola szparagowa | 100 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
Marchew | 300 g (4 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 150 g (kawałek) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe | 150 g (3 sztuki ) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 647 kcal |
Białko: | 45 g |
Tłuszcz: | 23 g |
Węglowodany: | 78 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być serwowane na ciepło). Z marchwi wyciśnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego