Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową; sok z marchwi
Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki) | Zamienniki |
Fasola szparagowa | 150 g (1,5 szklanki ) | Zamienniki |
Marchew | 400 g (4 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 150 g (kawałek) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 545 kcal |
Białko: | 43 g |
Tłuszcz: | 16 g |
Węglowodany: | 74 g |
Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być serwowane na ciepło). Z marchwi wyciśnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego