Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową; sok z marchwi
| Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki) | Zamienniki |
| Fasola szparagowa | 150 g (1,5 szklanki ) | Zamienniki |
| Marchew | 400 g (4 sztuki) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 150 g (kawałek) | Zamienniki |
| Naleśniki gotowe | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 545 kcal |
| Białko: | 43 g |
| Tłuszcz: | 16 g |
| Węglowodany: | 74 g |
| Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być serwowane na ciepło). Z marchwi wyciśnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
