255 osób online (166 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową; sok z marchwi
Oliwa z oliwek 10 g (2 łyżeczki) Zamienniki
Fasola szparagowa 150 g (1,5 szklanki ) Zamienniki
Marchew 400 g (4 sztuki) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duża sztuka) Zamienniki
Tofu naturalne, Polsoja 150 g (kawałek) Zamienniki
Naleśniki gotowe 100 g (2 sztuki ) Zamienniki
Sos sojowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 545 kcal
Białko: 43 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 74 g
Błonnik: 16 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być serwowane na ciepło). Z marchwi wyciśnąć sok.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego