Omlet na maśle z pomidorami, mleko
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Masło ekstra | 20 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
Chleb chrupki | 22 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 260 g (2 średnie sztuki) | Zamienniki |
Energia | 560 kcal |
Białko: | 27 g |
Tłuszcz: | 33 g |
Węglowodany: | 42 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
jajka wybić, wymieszać i smażyć na maśle, dodać kawałki pobranych ze skórki pomidorów; popić ciepłym mlekiem; zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego