Omlet na maśle z pomidorami, mleko
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Masło ekstra | 20 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
Chleb chrupki | 33 g (3 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 260 g (2 średnie sztuki) | Zamienniki |
Energia | 598 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 34 g |
Węglowodany: | 51 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
jajka wymieszać z solą, pieprzem, 3 łyżkami mleka i ulubionymi suszonymi ziołami smażyć na maśle, dodać kawałki obranych ze skórki pomidorów; popić ciepłym mlekiem; zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego