Omlet na maśle z pomidorami, mleko
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 20 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
| Chleb chrupki | 33 g (3 sztuki) | Zamienniki |
| Pomidor | 260 g (2 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 598 kcal |
| Białko: | 28 g |
| Tłuszcz: | 34 g |
| Węglowodany: | 51 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
jajka wymieszać z solą, pieprzem, 3 łyżkami mleka i ulubionymi suszonymi ziołami smażyć na maśle, dodać kawałki obranych ze skórki pomidorów; popić ciepłym mlekiem; zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
