Omlet na maśle z pomidorami, mleko; morele
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 20 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mały) | Zamienniki |
| Morele | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 504 kcal |
| Białko: | 25 g |
| Tłuszcz: | 33 g |
| Węglowodany: | 31 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
jajka wybić, wymieszać i smażyć na maśle, dodać kawałki pobranych ze skórki pomidorów; popić ciepłym mlekiem. Owoce zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
