Omlet na maśle z pomidorami, pieczywo graham
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 60 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 120 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Masło ekstra | 20 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Chleb graham | 50 g (2 kromki) | Zamienniki |
Pomidor | 300 g (1 duża sztuka ) | Zamienniki |
Energia | 500 kcal |
Białko: | 24 g |
Tłuszcz: | 31 g |
Węglowodany: | 39 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Jajka wymieszać energicznie widelcem z mlekiem, solą i pieprzem, smażyć na maśle. Dodać kawałki obranych ze skórki pomidorów. Jeść z pieczywem z którego można zrobić tost na patelni po usmażeniu omletu.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego