Omlet na maśle z zieloną papryką i płatkami; pomarańcza
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 60 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 120 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 20 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Płatki owsiane | 30 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 120 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Pomarańcza, miąższ | 250 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 586 kcal |
| Białko: | 24 g |
| Tłuszcz: | 32 g |
| Węglowodany: | 58 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Jajka wymieszać energicznie widelcem z mlekiem, solą, pieprzem, płatkami i smażyć na maśle, dodać kawałki paprykiepło; na deser zjeść owoc.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
