Omlet na maśle z zieloną papryką, mleko
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 10 g (2 płaskie łyżeczki) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 386 kcal |
| Białko: | 24 g |
| Tłuszcz: | 25 g |
| Węglowodany: | 20 g |
| Błonnik: | 2 g |
Sposób przygotowania
jajka wybić, wymieszać i smażyć na maśle, dodać kawałki papryki; popić ciepłym mlekiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
