Omlet na maśle z zieloną papryką, mleko; grejpfrut
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Masło ekstra | 10 g (2 płaskie łyżeczki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Grejpfrut czerwony | 150 g (1/2 małej sztuki) | Zamienniki |
Energia | 440 kcal |
Białko: | 25 g |
Tłuszcz: | 25 g |
Węglowodany: | 37 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
jajka wbić, wymieszać i smażyć na maśle, dodać kawałki papryki; popić ciepłym mlekiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego