Omlet na maśle z zieloną papryką, mleko; jabłko
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 10 g (2 płaskie łyżeczki) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 120 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Jabłko | 150 g (mała sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 456 kcal |
| Białko: | 25 g |
| Tłuszcz: | 25 g |
| Węglowodany: | 39 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
jajka wybić, wymieszać i smażyć na maśle, dodać kawałki papryki; popić ciepłym mlekiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
