Omlet na maśle z zieloną papryką, mleko; pomarańcza
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 20 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Pomarańcza, miąższ | 250 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 544 kcal |
| Białko: | 25 g |
| Tłuszcz: | 32 g |
| Węglowodany: | 42 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
jajka wybić, wymieszać i smażyć na maśle, dodać kawałki papryki; popić ciepłym mlekiem. Owoce zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
