Omlet na maśle z zieloną papryką, polany jogurtem naturalnym z ogórkiem
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (kubeczek) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Masło ekstra | 10 g (2 płaskie łyżeczki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Ogórek kwaszony | 100 g (1-2 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 351 kcal |
Białko: | 19 g |
Tłuszcz: | 22 g |
Węglowodany: | 24 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Jajka wybić, wymieszać i smażyć na maśle, dodać kawałki papryki, gotowy omlet polać gęstym jogurtem naturalnym wymieszanym ze startym ogórkiem kiszonym.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego