Omlet na maśle ze szpinakiem, płatkami i papryką, mleko
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 120 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Masło ekstra | 20 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 30 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Papryka zielona | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Szpinak | 30 g (garść) | Zamienniki |
Energia | 617 kcal |
Białko: | 32 g |
Tłuszcz: | 37 g |
Węglowodany: | 46 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Jajka wymieszać energicznie z 3 łyżkami mleka, solą, pieprzem, płątkami i szpinakiem, smażyć na maśle, dodać kawałki papryki na wierzch; popić ciepłym mlekiem
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego