100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Omlet z szynką i kukurydzą
Maślanka spożywcza, 1,5 % tłuszczu 100 g (pół szklanki) Zamienniki
Jaja kurze całe 100 g (2 sztuki) Zamienniki
Szynka z indyka 50 g (1 duży plaster) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (1 łyżka) Zamienniki
Mąka pszenna, typ 1850 20 g (2 łyżki) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 50 g (1/3 szklanki) Zamienniki
Energia 444 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 32 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Do miski wbić 2 żółtka (z białek ubić pianę), rozmącić widelcem, dodać pokrojoną szynkę, kukurydzę, maślankę, mąkę, ulubione przyprawy, wymieszać, dodać delikatnie ubitą pianę z białek, wymieszać. Na rozgrzany olej wylać masę i delikatnie ściąć pod przykryciem z obu stron.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego