Omlet z szynką i kukurydzą
Maślanka spożywcza, 1,5 % tłuszczu | 100 g (pół szklanki) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Szynka z indyka | 50 g (1 duży plaster) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Mąka pszenna, typ 1850 | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 50 g (1/3 szklanki) | Zamienniki |
Energia | 444 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 32 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Do miski wbić 2 żółtka (z białek ubić pianę), rozmącić widelcem, dodać pokrojoną szynkę, kukurydzę, maślankę, mąkę, ulubione przyprawy, wymieszać, dodać delikatnie ubitą pianę z białek, wymieszać. Na rozgrzany olej wylać masę i delikatnie ściąć pod przykryciem z obu stron.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego