549 osób online (357 desktop_mac) (192 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Omlet z tofu i kukurydzą
Maślanka spożywcza, 1,5 % tłuszczu 100 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Jaja kurze całe 100 g (2 sztuki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (1 łyżka) Zamienniki
Mąka pszenna, typ 1850 20 g (2 łyżki) Zamienniki
Papryka czerwona 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Tofu naturalne, Polsoja 50 g (2 grube plastry) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 50 g (1/3 szklanki) Zamienniki
Energia 496 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 26 g
Węglowodany: 41 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Do miski wbić 2 żółtka (z białek ubić pianę), rozmącić widelcem, dodać pokrojone tofu i paprykę, maślankę, kukurydzę, mąkę, ulubione przyprawy, wymieszać, dodać delikatnie ubitą pianę z białek, wymieszać. Na rozgrzany olej wylać masę i delikatnie ściąć pod przykryciem z obu stron.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego