Omlet z tofu i warzywami
Maślanka spożywcza, 1,5 % tłuszczu | 100 g (pół szklanki) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Mąka pszenna, typ 1850 | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (4 plastry) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 100 g (pół szklanki) | Zamienniki |
Energia | 612 kcal |
Białko: | 41 g |
Tłuszcz: | 28 g |
Węglowodany: | 55 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Do miski wbić 2 żółtka (z białek ubić pianę), rozmącić widelcem, dodać pokrojone tofu i paprykę, maślankę, kukurydzę, mąkę, ulubione przyprawy, wymieszać, dodać delikatnie ubitą pianę z białek, wymieszać. Na rozgrzany olej wylać masę i delikatnie ściąć pod przykryciem z obu stron.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego