Owsianka kakaowo-bananowa
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 250 g (szklanka) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 50 g (4 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Banan, miąższ | 80 g (mała sztuka) | Zamienniki |
Kakao 16%, proszek | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Nasiona chia | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Energia | 480 kcal |
Białko: | 19 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 75 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Płatki owsiane i chia zalać mlekiem (lub napojem roślinnym), odstawić na noc do lodówki lub przynajmniej na 10 minut tak, aby chia spęczniało. Dodać kakao i podgrzać. Wkroić banana.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego