Owsianka na mleku z gruszką i nerkowcami
| Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu | 200 g (niepełna szklanka) | Zamienniki |
| Płatki owsiane | 30 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Gruszka | 70 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Orzechy nerkowca | 10 g (1 łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Energia | 297 kcal |
| Białko: | 13 g |
| Tłuszcz: | 10 g |
| Węglowodany: | 44 g |
| Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Płatki owsiane zagotować z mlekiem. Po ugotowaniu wlać do miseczki i posypać pokrojoną gruszkę, dodać posiekane nerkowce.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
