Owsianka z gruszką i migdałami
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (małe opakowanie) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 50 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Gruszka | 90 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Migdały | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Siemię lniane | 5 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Energia | 406 kcal |
Białko: | 16 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 60 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Płatki zalać wrzątkiem, jak namiękną dodać mielone siemię lniane, migdały, jogurt i wymieszać. Dodać gruszkę pokrojoną w plastry.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego