500 osób online (325 desktop_mac) (175 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Papryka faszerowana kasza i soczewicą
Oliwa z oliwek 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Kasza gryczana 25 g (2 pełne łyżki) Zamienniki
Cebula 30 g (1/2 małej sztuki) Zamienniki
Papryka czerwona 200 g (1 sztuka) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średni) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 40 g (3 łyżki) Zamienniki
Koncentrat pomidorowy, 30% 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Pieczarka uprawna, świeża 100 g (5 sztuk) Zamienniki
Energia 405 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 63 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

Paprykę umyć, przekroić na pół i dokładnie oczyścić z nasion. Soczewicę i kaszę ugotować do miękkości. Cebulę i pieczarki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie i przekłożyć do kaszy z soczewicą. Dodać obranego pomidora pokrojonego w kostkę, koncentrat i przyprawy (np. sos sojowy, pieprz, ostrą i słodką paprykę). Nadzienie nałożyć do papryki i zapiekać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą ok 40 minut w 180 st.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego