Pieczeń wołowa z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Wołowina, pieczeń | 100 g (1 plaster) | Zamienniki |
| Olej rzepakowy | 15 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Kasza gryczana | 80 g (8 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
| Kapusta pekińska | 100 g (5 liści ) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 50 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
| Musztarda | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 596 kcal |
| Białko: | 33 g |
| Tłuszcz: | 23 g |
| Węglowodany: | 69 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
wołowinę natrzeć ulubionymi ziołami, posypać solą, pieprzem i skropić olejem. Gotowe mięso włożyć do rękawa foliowego i piec do miękkości. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Umyte warzywa pokroić i wymieszać z sosem przygotowanym z jogurtu i musztardy; całość przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
