Pieczeń wołowa z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Wołowina, pieczeń | 100 g (1 plaster) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 15 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Kasza gryczana | 80 g (8 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
Kapusta pekińska | 100 g (5 liści ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 50 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
Musztarda | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Energia | 596 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 23 g |
Węglowodany: | 69 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
wołowinę natrzeć ulubionymi ziołami, posypać solą, pieprzem i skropić olejem. Gotowe mięso włożyć do rękawa foliowego i piec do miękkości. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Umyte warzywa pokroić i wymieszać z sosem przygotowanym z jogurtu i musztardy; całość przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego