100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Pieczeń wołowa z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 20 g (1 łyżka) Zamienniki
Wołowina, pieczeń 100 g (1 plaster) Zamienniki
Olej rzepakowy 15 g (1 łyżka) Zamienniki
Kasza gryczana 80 g (8 płaskich łyżek suchej) Zamienniki
Kapusta pekińska 100 g (5 liści ) Zamienniki
Papryka czerwona 50 g (1/4 sztuki) Zamienniki
Musztarda 20 g (1 łyżka) Zamienniki
Energia 596 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 23 g
Węglowodany: 69 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

wołowinę natrzeć ulubionymi ziołami, posypać solą, pieprzem i skropić olejem. Gotowe mięso włożyć do rękawa foliowego i piec do miękkości. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Umyte warzywa pokroić i wymieszać z sosem przygotowanym z jogurtu i musztardy; całość przyprawić do smaku.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego