99 osób online (64 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Pieczeń wołowa z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 40 g (2 łyżki) Zamienniki
Wołowina, pieczeń 120 g (1 plaster) Zamienniki
Olej rzepakowy 15 g (1 łyżka) Zamienniki
Kasza gryczana 80 g (8 płaskich łyżek suchej) Zamienniki
Kapusta pekińska 100 g (5 liści ) Zamienniki
Papryka czerwona 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Musztarda 20 g (1 łyżka) Zamienniki
Energia 646 kcal
Białko: 39 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 74 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

wołowinę natrzeć ulubionymi ziołami, posypać solą, pieprzem i skropić olejem. Gotowe mięso włożyć do rękawa foliowego i piec do miękkości. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Umyte warzywa pokroić i wymieszać z sosem przygotowanym z jogurtu i musztardy; całość przyprawić do smaku.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego