Pieczone udko kurczaka z ziemniakami i fasolką szparagową
| Mięso z ud kurczaka, bez skóry | 130 g (1 średnie udko ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka ) | Zamienniki |
| Fasola szparagowa | 200 g (2 szklanki pokrojonej ) | Zamienniki |
| Ziemniaki | 150 g (2-3 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 358 kcal |
| Białko: | 30 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 38 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, piec w folii aluminiowej. Fasolkę ugotować i podawać polaną oliwą. Zienniaki ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
