Pieczone udko kurczaka z ziemniakami i fasolką szparagową
Mięso z ud kurczaka, bez skóry | 130 g (1 średnie udko ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka ) | Zamienniki |
Fasola szparagowa | 200 g (2 szklanki pokrojonej ) | Zamienniki |
Ziemniaki | 150 g (2-3 średnie sztuki) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 358 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 38 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, piec w folii aluminiowej. Fasolkę ugotować i podawać polaną oliwą. Zienniaki ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego