Pieczone udko kurczaka z ziemniakami i fasolką szparagową
Mięso z ud kurczaka, bez skóry | 150 g (1 średnie udko ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (1 niepełna łyżka ) | Zamienniki |
Fasola szparagowa | 200 g (2 szklanki pokrojonej ) | Zamienniki |
Ziemniaki | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 461 kcal |
Białko: | 35 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 46 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, piec w folii aluminiowej. Fasolkę ugotować i podawać polaną oliwą. Zienniaki ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego