Pieczone udko kurczaka z ziemniakami i fasolką szparagową; pomarańcza
Mięso z ud kurczaka, bez skóry | 150 g (1 średnie udko ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Fasola szparagowa | 200 g (2 szklanki pokrojonej ) | Zamienniki |
Ziemniaki | 100 g (2 średnie sztuki) | Zamienniki |
Pomarańcza, miąższ | 250 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 605 kcal |
Białko: | 36 g |
Tłuszcz: | 30 g |
Węglowodany: | 62 g |
Błonnik: | 14 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, piec w folii aluminiowej. Fasolkę ugotować i podawać polaną oliwą. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Pomarańczę zjeść na deser.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego