204 osoby online (132 desktop_mac) (72 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Pieczone udko kurczaka z ziemniakami i fasolką szparagową; pomarańcza
Mięso z ud kurczaka, bez skóry 150 g (1 średnie udko ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 20 g (2 niepełne łyżki) Zamienniki
Fasola szparagowa 200 g (2 szklanki pokrojonej ) Zamienniki
Ziemniaki 100 g (2 średnie sztuki) Zamienniki
Pomarańcza, miąższ 250 g (1 sztuka) Zamienniki
Ulubione zioła 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 605 kcal
Białko: 36 g
Tłuszcz: 30 g
Węglowodany: 62 g
Błonnik: 14 g
Sposób przygotowania

mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, piec w folii aluminiowej. Fasolkę ugotować i podawać polaną oliwą. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Pomarańczę zjeść na deser.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego