99 osób online (64 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Pieczony dorsz z marchewką, kasza perłowa
Dorsz, świeży, filety bez skóry 200 g (2 filety ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Kasza jęczmienna, perłowa 60 g (6 łyżek stołowych) Zamienniki
Koper ogrodowy 15 g (2 łyżki posiekanego ) Zamienniki
Marchew 200 g (2 sztuki ) Zamienniki
Cytryna 20 g (1/5 średniej sztuki) Zamienniki
Energia 507 kcal
Białko: 40 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 65 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

Filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, piec w piekarniku do miękkości. Pokrojoną w kostkę marchewkę ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotować kaszę i doprawić ziołami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego