Pieczony dorsz z marchewką, kasza perłowa
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 200 g (2 filety ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Kasza jęczmienna, perłowa | 60 g (6 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 15 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
Marchew | 200 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 średniej sztuki) | Zamienniki |
Energia | 507 kcal |
Białko: | 40 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 65 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Filety skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać koperkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem, piec w piekarniku do miękkości. Pokrojoną w kostkę marchewkę ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotować kaszę i doprawić ziołami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego