Placki z cukini i tofu
| Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Mąka pszenna, typ 1850 | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Cukinia | 300 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (4 palstry) | Zamienniki |
| Energia | 458 kcal |
| Białko: | 30 g |
| Tłuszcz: | 30 g |
| Węglowodany: | 21 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
Cukinię umyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki, posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odcisnąć z wody, dodać pokruszone tofu, mąkę, jajko, przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem . Smażyć małe placki na rozgrzanym oleju.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
