
Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Mąka pszenna, typ 1850 | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Cukinia | 300 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (4 palstry) | Zamienniki |
Energia | 458 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 30 g |
Węglowodany: | 21 g |
Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
Cukinię umyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki, posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odcisnąć z wody, dodać pokruszone tofu, mąkę, jajko, przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem . Smażyć małe placki na rozgrzanym oleju.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego