346 osób online (225 desktop_mac) (121 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Placki z cukini i tofu
Jaja kurze całe 50 g (1 sztuka) Zamienniki
Oliwa z oliwek 20 g (2 łyżki) Zamienniki
Mąka pszenna, typ 1850 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Cukinia 300 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Tofu naturalne, Polsoja 100 g (4 palstry) Zamienniki
Energia 458 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 30 g
Węglowodany: 21 g
Błonnik: 3 g
Sposób przygotowania

Cukinię umyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki, posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odcisnąć z wody, dodać pokruszone tofu, mąkę, jajko, przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem . Smażyć małe placki na rozgrzanym oleju.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego