Placki z cukinii i twarogu; pomidor, herbata
Ser twarogowy półtłusty | 100 g (pół kostki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Mąka pszenna, typ 1850 | 50 g (3 łyżki) | Zamienniki |
Cukinia | 300 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (2 małe sztuki) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 548 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 26 g |
Węglowodany: | 56 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Cukinię zetrzeć na grubych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć cukinię z wody, dodać mąkę, przeciśnięty czosnek, sól, tymianek i zmiksować. Smażyć placuszki na niewielkiej ilości oliwy.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego