102 osoby online (66 desktop_mac) (36 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Placki z cukinii i twarogu; pomidor, herbata
Ser twarogowy półtłusty 100 g (pół kostki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 20 g (2 łyżki) Zamienniki
Mąka pszenna, typ 1850 50 g (3 łyżki) Zamienniki
Cukinia 300 g (1 mała sztuka) Zamienniki
Pomidor 200 g (2 małe sztuki) Zamienniki
Herbata, napar bez cukru 250 g (1 szklanka) Zamienniki
Energia 548 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcz: 26 g
Węglowodany: 56 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Cukinię zetrzeć na grubych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć cukinię z wody, dodać mąkę, przeciśnięty czosnek, sól, tymianek i zmiksować. Smażyć placuszki na niewielkiej ilości oliwy.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego