544 osoby online (353 desktop_mac) (191 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Placuszki twarogowe z owocami
Ser twarogowy chudy 125 g (1/2 kostki) Zamienniki
Jaja kurze całe 60 g (sztuka) Zamienniki
Olej rzepakowy 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Ksylitol (proszek) 10 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Borówka amerykańska 50 g (garść) Zamienniki
mąka orkiszowa 10 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Energia 345 kcal
Białko: 34 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 28 g
Błonnik: 2 g
Sposób przygotowania

Rozgnieść twaróg chudy widelcem, dodać żółtko, ksylitol, mąkę i dobrze wszystko wymieszać. Białko jaja roztrzepać widelcem lub trzepaczką na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać pianę z masą. Rozgrzać patelnię z olejem. Nakładać po łyżce masy i smażyć do momentu zarumienienia się, z obu stron. Placuszki posypać świeżymi owocami lub zrobić z nich mus.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego