Płatki jęczmienne na mleku, chleb z masłem i szynką i pomidorem
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
Masło ekstra | 5 g (1 płaskia łyżeczka) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
Płatki jęczmienne | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Energia | 405 kcal |
Białko: | 24 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 54 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Płatki ugotować na mleku, lekko posłodzić i posolić do smaku; zrobić kanapkę z masłem, szynką i pomidorem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego