Płatki jęczmienne na mleku, chleb z masłem i szynką i pomidorem; melon
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
| Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 5 g (1 płaskia łyżeczka) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
| Płatki jęczmienne | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Melon | 150 g (1 plaster) | Zamienniki |
| Energia | 459 kcal |
| Białko: | 26 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 67 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Płatki ugotować na mleku, lekko posłodzić i posolić do smaku; zrobić kanapkę z masłem, szynką i pomidorem. Owoce zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
