Płatki owsiane na mleku, chleb z masłem i rukolą; Grejpfrut
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Masło ekstra | 5 g (1 płaska łyżeczka) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Rukola | 10 g (kilka listków) | Zamienniki |
Grejpfrut czerwony | 150 g (1/2 małej sztuki) | Zamienniki |
Energia | 403 kcal |
Białko: | 16 g |
Tłuszcz: | 11 g |
Węglowodany: | 67 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Płatki ugotować na mleku, lekko posłodzić i posolić do smaku; chleb posmarować masłem i zjeść z rukolą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego