Płatki owsiane na mleku, chleb z szynką i pomidorem
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
Szynka wołowa, gotowana | 20 g (1 plaster) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Pomidor | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 313 kcal |
Białko: | 18 g |
Tłuszcz: | 6 g |
Węglowodany: | 50 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Płatki ugotować na mleku, lekko posłodzić i posolić do smaku; zrobić kanapkę z szynką i pomidorem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego