Płatki owsiane na mleku, chleb z szynką i pomidorem
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
| Szynka wołowa, gotowana | 20 g (1 plaster) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
| Płatki owsiane | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Pomidor | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 313 kcal |
| Białko: | 18 g |
| Tłuszcz: | 6 g |
| Węglowodany: | 50 g |
| Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Płatki ugotować na mleku, lekko posłodzić i posolić do smaku; zrobić kanapkę z szynką i pomidorem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
