Płatki owsiane na mleku z bananem, chleb z szynką
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 200 g (niepełna szklanka) | Zamienniki |
| Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Płatki owsiane | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Sałata | 10 g (2 liście) | Zamienniki |
| Banan, miąższ | 40 g (1/2 małej sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 352 kcal |
| Białko: | 20 g |
| Tłuszcz: | 6 g |
| Węglowodany: | 56 g |
| Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Płatki owsiane ugotować na mleku, dodać banana (w dicecie IG banan mus być zielonkawy), zrobić kanapkę z szynką i sałatą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
