Płatki owsiane na mleku z bananem, chleb z szynką
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 200 g (niepełna szklanka) | Zamienniki |
Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Sałata | 10 g (2 liście) | Zamienniki |
Banan, miąższ | 40 g (1/2 małej sztuki) | Zamienniki |
Energia | 352 kcal |
Białko: | 20 g |
Tłuszcz: | 6 g |
Węglowodany: | 56 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Płatki owsiane ugotować na mleku, dodać banana (w dicecie IG banan mus być zielonkawy), zrobić kanapkę z szynką i sałatą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego