Płatki owsiane z dodatkami i jogurtem
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 mały kubeczek) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 35 g (3 czubate łyżki) | Zamienniki |
Zarodki pszenne | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Rodzynki, suszone | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Orzechy włoskie | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Energia | 350 kcal |
Białko: | 15 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 48 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Płatki, rodzynki i rozdrobnione orzechy zalać niewielką ilością wrzątku, przykryć na ok 10 minut. Po tym czasie dodać jogurt i zarodki, wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego