Płatki owsiane z dodatkami i jogurtem
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (3/4 małego kubeczka) | Zamienniki |
| Płatki owsiane | 25 g (2 czubate łyżki) | Zamienniki |
| Rodzynki, suszone | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Orzechy włoskie | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 252 kcal |
| Białko: | 9 g |
| Tłuszcz: | 10 g |
| Węglowodany: | 33 g |
| Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Płatki, rodzynki i rozdrobnione orzechy zalać niewielką ilością wrzątku, przykryć na ok 10 minut. Po tym czasie dodać jogurt i wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
