Płatki owsiane z dodatkami i jogurtem
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (3/4 małego kubeczka) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 25 g (2 czubate łyżki) | Zamienniki |
Rodzynki, suszone | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Orzechy włoskie | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Energia | 252 kcal |
Białko: | 9 g |
Tłuszcz: | 10 g |
Węglowodany: | 33 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Płatki, rodzynki i rozdrobnione orzechy zalać niewielką ilością wrzątku, przykryć na ok 10 minut. Po tym czasie dodać jogurt i wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego