Płatki owsiane z dodatkami i jogurtem
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 200 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 55 g (5 czubatych łyżek) | Zamienniki |
Zarodki pszenne | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Figi, suszone | 30 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Orzechy włoskie | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Energia | 505 kcal |
Białko: | 21 g |
Tłuszcz: | 16 g |
Węglowodany: | 80 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Płatki, pokrojone figi i rozdrobnione orzechy zalać niiewielką ilośćią wrzątku, przykryć na ok 10 minut. Po tym czasie dodać jogurt i zarodki, wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego