Płatki owsiane z dodatkami i jogurtem
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 200 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Płatki owsiane | 70 g (7 łyżek) | Zamienniki |
| Zarodki pszenne | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Figi, suszone | 45 g (3 sztuki) | Zamienniki |
| Orzechy włoskie | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 604 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 17 g |
| Węglowodany: | 102 g |
| Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
Płatki, pokrojone figi i rozdrobnione orzechy zalać niiewielką ilośćią wrzątku, przykryć na ok 10 minut. Po tym czasie dodać jogurt i zarodki, wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
