Płatki żytnie z dodatkami i jogurtem
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 200 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Płatki żytnie | 60 g (6 łyżek) | Zamienniki |
| Zarodki pszenne | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Morele, suszone | 40 g (4 sztuki) | Zamienniki |
| Migdały | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Sezam, nasiona | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 592 kcal |
| Białko: | 22 g |
| Tłuszcz: | 19 g |
| Węglowodany: | 98 g |
| Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
Płatki, pokrojone morele i migdały i sezam zalać niewielką ilością wrzątku, przykryć na ok 10 minut. Po tym czasie dodać jogurt i zarodki, wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
