Płatki żytnie z jogurtem i morelami posypane pestkami i zarodkami
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 kubeczek) | Zamienniki |
| Płatki żytnie | 50 g (5 łyżek) | Zamienniki |
| Zarodki pszenne | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Morele, suszone | 30 g (4-5 sztuk) | Zamienniki |
| Dynia, pestki | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 435 kcal |
| Białko: | 16 g |
| Tłuszcz: | 10 g |
| Węglowodany: | 79 g |
| Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
Płatki, pokrojone morele i pestki zalać wrzątkiem przykryć i chwilę odczekać. Po 5-10 minutach dodać zarodki i jogurt naturalny, wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
