Płatki żytnie z jogurtem i morelami posypane pestkami i zarodkami
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 170 g (opakowanie) | Zamienniki |
Płatki żytnie | 30 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Zarodki pszenne | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Morele, suszone | 20 g (2-3 sztuki) | Zamienniki |
Dynia, pestki | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Energia | 350 kcal |
Białko: | 16 g |
Tłuszcz: | 10 g |
Węglowodany: | 56 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Płatki, pokrojone morele i pestki zalać wrzątkiem przykryć i chwilę odczekać. Po 5-10 minutach dodać zarodki i jogurt naturalny, wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego