Płatki żytnie z morelami
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 mały kubeczek) | Zamienniki |
| Płatki żytnie | 40 g (4 płaskie łyżki) | Zamienniki |
| Morele, suszone | 20 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Orzechy włoskie | 10 g (1 łyżeczka rozgniecionych) | Zamienniki |
| Energia | 349 kcal |
| Białko: | 12 g |
| Tłuszcz: | 11 g |
| Węglowodany: | 52 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Płatki żytnie, pokrojone morele i orzechy namoczyć na 10 minut w małej ilości wrzątku. Gotowe płatki z bakamiami podawać z jogurtem naturalnym.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
