Polędwiczka wołowa z surówką z buraka
Wołowina, polędwica | 200 g (1 duży kawałek ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 26 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Burak | 200 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
Energia | 546 kcal |
Białko: | 45 g |
Tłuszcz: | 33 g |
Węglowodany: | 23 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
mięso oprószyć ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku i krótko podsmażyć na oliwie. Buraka ugotować, obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i skropić oliwą, wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego