Polędwiczki wołowe z surówką z buraka, ser biały
Ser twarogowy chudy | 100 g (1 gruby plaster ) | Zamienniki |
Wołowina, polędwica | 200 g (kawałek ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 30 g (2 duże łyżki ) | Zamienniki |
Burak | 150 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
Energia | 667 kcal |
Białko: | 63 g |
Tłuszcz: | 38 g |
Węglowodany: | 21 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
mięso oprószyć ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku i krótko podsmażyć na oliwie. Buraka ugotować, obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i skropić oliwą, wymieszać i przyprawić do smaku; ser zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego