
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Kasza gryczana | 70 g (7 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 średnia sztuka ) | Zamienniki |
Ogórek wężowy | 200 g (1-2 sztuki) | Zamienniki |
Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 591 kcal |
Białko: | 47 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 64 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso pokroić w kawałki i poddusić na oliwie razem z cebulką i sosem sojowym, całość przyprawić ulubionymi ziołami. Ogórka pokroić na plasterki, dodać jogurt, wymieszac i przyprawić do smaku.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego