Potrawka z mięsa mielonego i pomidorów
| Wołowina, rozbratel | 150 g (porcja) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 18 g (1,5 łyżki stołowej) | Zamienniki |
| Kasza jęczmienna, pęczak | 30 g (1/3 woreczka) | Zamienniki |
| Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 539 kcal |
| Białko: | 30 g |
| Tłuszcz: | 34 g |
| Węglowodany: | 33 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
mięso poddusić na patelni z oliwą i obranymi ze skórki pomidorami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Ugotować kaszę.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
