Potrawka z mięsa mielonego i pomidorów
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 40 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Wołowina, rozbratel | 150 g (porcja) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Kasza jęczmienna, pęczak | 30 g (1/3 woreczka) | Zamienniki |
Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 616 kcal |
Białko: | 32 g |
Tłuszcz: | 41 g |
Węglowodany: | 36 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
mięso poddusić na patelni z oliwą i obranymi ze skórki pomidorami, do całości dodać jogurt, przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Kaszę ugotować.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego