Pstrąg pieczony z warzywami, ziemniaki
| Pstrąg strumieniowy, świeży | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki ) | Zamienniki |
| Marchew | 150 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Ziemniaki, średnio | 200 g (3 średnie) | Zamienniki |
| Fasolka szparagowa, mrożona | 100 g (1/2 szklanki pociętej) | Zamienniki |
| Włoszczyzna krojona w paski, mrożona | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
| Energia | 600 kcal |
| Białko: | 46 g |
| Tłuszcz: | 25 g |
| Węglowodany: | 65 g |
| Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
pstrąga umyć i osuszyć a następnie skropić cytryną i przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Rybę piec w naczyniu lub folii razem z warzywami, dodać oliwę, podawać z ugotowanymi ziemniakami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
