Pstrąg pieczony z warzywami, ziemniaki
Pstrąg strumieniowy, świeży | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Marchew | 150 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Ziemniaki, średnio | 200 g (3 średnie) | Zamienniki |
Fasolka szparagowa, mrożona | 100 g (1/2 szklanki pociętej) | Zamienniki |
Włoszczyzna krojona w paski, mrożona | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Energia | 640 kcal |
Białko: | 46 g |
Tłuszcz: | 30 g |
Węglowodany: | 65 g |
Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
pstrąga umyć i osuszyć a następnie skropić cytryną i przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Rybę piec w naczyniu lub folii razem z warzywami, dodać oliwę, podawać z ugotowanymi ziemniakami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego