154 osoby online (100 desktop_mac) (54 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Pudding dyniowy z chia
Dynia 200 g (porcja) Zamienniki
Pomarańcza, miąższ 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Cynamon 1 g (do smaku) Zamienniki
Mleko ryżowe bez cukru, wzbogacone w wapń 125 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Nasiona chia 20 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Ksylitol (proszek) 5 g (łyżeczka) Zamienniki
Energia 268 kcal
Białko: 7 g
Tłuszcz: 8 g
Węglowodany: 52 g
Błonnik: 15 g
Sposób przygotowania

Dynię pokroić na ósemki, ununąć pestki. Upiec lub ugotować na parze do miękkości. Zdjąć skórę a miąższ zmiksować na gładko razem z mlekiem, ksylitolem i przyprawami (cynamon, kardamon, galka muszkatałowa, imbirr, goździki). Dodać nasiona chia i wymieszać dokładnie za pomocą łyżki. Pudding przełożyć do szklanek i odstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z cząstkami pomaraańczy na wierzchu.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego